Valpekurs

I kveld var tredje kvelden på valpekurs, andre kvelden med hund. Første kveld med hund var veldig lærerik for tobeinte, men heller frustrerende for firebeinte. Det var nemlig utrolig spennende å være omringet av andre valper som helt tydelig ville leke, og da blir det vanskelig å konsentrere seg om øvelsene.

Vi fikk imidlertid øvd endel hjemme siden sist, og i kveld klarte Jimmi fint å prestere selv med valper på alle kanter. Mulig bytte til miniatyrbiter av grillpølse som godbit også hadde noe med saken å gjøre - det var superpopulært (og mye billigere enn dyrebutikk-godbiter)! Når vi øvde på "kontaktøvelsen" (få øyekontakt med hunden) endte det med at Jimmi både satt, ga labben og la seg ned bare for å få pølse! Festlig! Det er utrolig hvor motivert han er når det er godbiter i nærheten, så det blir spennende å se når vi skal gå over til mer variabel belønning etterhvert. Det tok bare noen få minutter med trening (fordelt på to dager) før Jimmi skjønte tegninga med "kontaktøvelsen", og på kurset i dag fikk vi øyekontakt med han bare si sa "Se her".

Da vi kom hjem hadde han ikke spist på noen timer og var relativt sulten - noe som endte med at han forspiste seg på tørrfór og kastet opp. Pølsebitene hadde nok fylt opp litt av magen hans allerede, så det ble vel litt mye for nurket. Utslitt etter påvirkninger på kurset, og sikkert litt kvalm gikk Jimmi og la seg selv i buret to timer før leggetid! Det er valpen som vanligvis helst ikke vil sove før etter midnatt!

p2240315   p2260318

Bilde1: Vi trener sitt på kurset.
Bilde2: Sliten vofs som helst vil ligge i fred.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits