Tannfelling og strømbrudd

Shit! Plutselig oppdaget sambo at Jimmi mangler to fortenner! Det er helt normalt og betyr at tannfellingen er i gang, men ble likevel et lite sjokk for meg. Jeg har jo ikke sett noen tegn på at dette skulle skje nå - og jeg sjekket jo over tennene hans skikkelig på tirsdag. Spørsmålet er bare hvor i allverden tennene han mistet befinner seg? Vi har lett i buret, i sofaen, på gulvet.. Sansynligvis har han vel mistet dem mens han spiste og likegodt spist tennene også :)

Ellers har Jimmi hatt et par kjipe dager nylig. Tirsdag kom jeg hjem til mørklagt leilighet og en ledning gnagd i stykker av valpetenner. Vofsen har sansynligvis fått et skikkelig støt, stakkars! Han var ganske så stille og sov mye utover kvelden. Onsdag hadde han revet ned en duk og sansynligvis fått en tallerken i hodet da han var alene hjemme. Han ble nok litt redd av alle ulykkene for han har gått og satt seg i gangen på kveldene, som om han er litt skeptisk til stua. Stakkars Jimmi!

Ellers har han lagt på seg masse siste måneden. I løpet av februar har han gått opp fra 3,0 kg til 4,7 kg! Jeg synes det høres mye ut, men han spiser jo bare dagsrasjon beregnet på sin alder og strørrelse. Vi får vel høre med vetrinæren ved neste kontroll :)

10 kommentarer

mariann

07.03.2009 kl.20:00

Stakkars lille Jimmi da.... Men det skal vel litt knall og fall til for å lære seg å ferdes her i verden :-)

Marie Holdhus

08.03.2009 kl.11:39

Japp, han lærer nok etterhvert. Tok forresten en titt på rasebeskrivelsen av Jack Russell Terrier, og det viser seg at de ideelt skal bli 25-30cm (mankehøyde) og 5-6kg. Han er ca 25cm og 4,7kg nå - så han skal faktisk ikke bli noe særlig større! Passer meg fint :)

ELE MARTE <3

14.03.2009 kl.22:28

for en helt nydelig hund!! kan jo hende at den mistet det mens den var ute å lekte eller noe da! :D

Marie Holdhus

15.03.2009 kl.10:32

Helt sikkert! Av en eller annen sær grunn skulle jeg ønske vi fant dem... Vet ikke hva jeg skal med dem, men det er vel et fint minne å ha når han blir større kanskje?

Beate <3

19.03.2009 kl.17:21

hei! ja.. har kjempelyst på en sånn,, men det blir ikke ennå. Har en annen hund å ta meg av foreløpig, så det holder for meg akkurat nå:)Åja.. men er det viktig at de er medlem av det da? Er ikke hundene like bra hvis ikke liksom?:) hehe. De er såå søte:)

Beate <3

19.03.2009 kl.20:04

åja! trodde kanskje det var slik at det var sånne kjempegode hunder med god stamtavle og sånt. Ja såklart hvis det er sånn det er, så skal jo de være medlem derfra før de begynner å selge. Ingen vil jo ha stakkars syke dyr som lider.Men da vet jeg det:D Lærte noe nytt i dag også!Takk:)

Å

20.03.2009 kl.15:38

Når hunder mister tenner, svelger de tennene. Det gjorde ivertfall min hund når den hadde tannfelling. Jeg fant aldrig en eneste tann.

Marie Holdhus

20.03.2009 kl.16:20

Jeg tror Jimmi gjør det samme. Har hørt om hundeeiere som har tatt vare på alle tennene til valpen sin - så det gjelder vist ikke alle hunder :)

Beate <3

20.03.2009 kl.19:14

hehe. det jeg mener er at jeg visste ikke at de burde være medlem av NKK for å være friske og fine. altså. de kan jo sikkert være friske og fine sselvom, men hvis de er medlem av NNK så er de iallefall garantert ikke noe innavl eller noe. Det visste jeg ikke, så takk for hjelpen om det:) litt vanskelig å forklare riktig liksom:)Men som sagt, så trodde jeg NNK var en "gruppe" for hunder med kjempegod stamtavle, men nå vet jeg hva det er:) hehe

Helge Smeby

24.03.2009 kl.15:13

Hei Marie, jfr. din kommentar på bloggen min.Det stemmer at jeg hadde en kastrert labrador tidligere. Han ble kastrert på særskilt grunnlag da han tidvis bodde hos en annen familie som hadde tispe og en del andre dyr (gård). Kastreringen ble gjort via riktige kanaler med godkjennelse, men klart - det er ikke akkurat vanskelig. Vurderer dere å kastrere hunden deres? Forøvrig meget fin hund dere har, har alltid lurt på hva som ville skje hvis de gnagde over strømledningen.. bra det gikk bra med han! Ang. tannfelling så tror jeg det avhenger mye av hunden og situasjonen. Har en av valpetennene til labbisen men var nok en del flere som gikk som fikk andre skjebner ;o)

Skriv en ny kommentar

hits